Dagelijkse werking

Zorghuis Limburg biedt het hele jaar door een tweede thuis voor mensen met kanker. Een verblijf in het Zorghuis is afgestemd op de specifieke noden van de gast. De lengte van een verblijf kan variëren van een aantal dagen tot een aantal weken, met of zonder overnachtingen in het Zorghuis.

Tijdens hun verblijf kunnen gasten dag en nacht rekenen op de ondersteuning van vrijwilligers. De vrijwilliger biedt gezelschap en een luisterend oor. Daarnaast kan de gast bij de vrijwilliger terecht voor allerlei praktische zaken, zoals eten maken, bezoek ontvangen, een wandelingetje maken en de was of een boodschap doen.

Zorghuis Limburg biedt geen medische zorg. Hiervoor blijft de gast, net zoals in de eigen thuisomgeving, aangewezen op de eigen huisarts en thuisverpleegkundigen. Indien dit om praktische redenen (afstand) niet mogelijk is, doen we beroep om de lokale thuiszorg-diensten.

Het team van vrijwilligers wordt versterkt door twee coördinatoren. De coördinatoren zorgen voor de continuïteit in de werking en overleggen met artsen, verpleegkundigen of regelen indien nodig het vervoer naar het ziekenhuis. Gasten kunnen steeds bij hen terecht met al hun vragen.