Ondersteuning vrijwilligers

De ondersteuning van de vrijwilligers is erg belangrijk voor Zorghuis Limburg. Onze vrijwilligers kunnen enkel goed voor de gasten zorgen als er ook goed voor hen wordt gezorgd.

Als vrijwilliger kan je dan ook steeds terecht bij één van de twee coördinatoren. Zij bieden een luisterend oor aan en zoeken oplossingen voor praktische problemen. Je kan bij hen terecht als je niet goed weet hoe je bepaalde situaties moet aanpakken of als je zelf even je verhaal kwijt wil. Kortom, zij staan voor je klaar om je verder te helpen bij eender welke vraag.

Zorghuis Limburg zorg voor voldoende gelegenheden om bij te leren en jezelf te ontwikkelen. Elke startende vrijwilliger krijgt een basisopleiding voor vrijwilligers vanuit Kom Op Tegen Kanker. Ook na de start wordt er, afhankelijk van de noden van vrijwilligers, opleidingsmomenten voorzien.

Er wordt regelmatig mogelijkheid geboden om de andere vrijwilligers te ontmoeten en ideeën met elkaar uit te wisselen. Dit kan gebeuren in de vorm van intervisies of andere team-activiteiten.